Op YouTube kwam ik de volgende video van Street Fighter van Nintendo tegen. In deze game is het de bedoeling om in 1.5 minuut je tegenstander 2x K.O. te schoppen en te slaan. Uit de prehistorie komt dit spel, schat ongeveer 1992, maar wel super gaaf!

Nu heeft op YouTube Patrick Boivin een interactieve video geplaatst met het verwijzen naar andere video’s. Hoe heeft hij dit gedaan?

Bij de start van de video zie je vier klikbare buttons staan (XYAB). Deze buttons komen overeen met de controller van de (Super) Nintendo Entertainment System. Door op de button te klikken voert ‘Guile’, zo heet deze Amerikaanse soldaat, een mep of schop uit tegen een eerder gekozen tegenstander. In mijn voorbeeld is het me gelukt om de Russische worstelaar ‘Zangief’ (Wiki Zangief ) knock out te maken.

Door deze interactie op de video’s toe te passen genereer je automatisch meer views op de door jou geplaatste video’s. De vraag die ik interessant vind is of een niet geheel bekeken video wel als 1 view beoordeeld wordt? Zoals men waarschijnlijk weet zijn o.a. views belangrijk voor je rankings van de video’s.

Bovenstaand voorbeeld is in mijn ogen een super goed uitgewerkt idee om ook met Video Search je doelgroep bij de hand te nemen. Je bindt een bezoeker langer aan je video’s, wat een positief effect op je naam heeft. Voor websites zou zoiets natuurlijk ook gedaan kunnen worden. Door je video’s interactief te maken kan je je doelgroep naar de juiste conversie laten leiden.

Als je de statistieken van Patrick Boivin bekijkt, dan kan je concluderen dat hij Video Search goed heeft opgepakt:

Bekeken video’s: 11483
Abonnees: 7918
Kanaal aantal keren bekeken: 196734

Tel daar de views van al zijn video’s bij op en je hebt toch leuk je naamsbekendheid vergroot. Hoeveel zou deze post daar ook aan bijdrage? Ik weet het niet.

Comments are closed.