Op het nieuws isverteld dat Nederland naar schatting voor ongeveer 65 miljoen euro aan vuurwerk uit gaat geven. Voor mij een reden om te kijken hoe vindbaar we zijn op online vuurwerk kopen.

Zoekvolumes erg hoog
Als we de trends in Google Trend op het zoekwoord vuurwerk bekijken dan kunnen we concluderen dat vuurwerk een seizoensprodukt is. Elk jaar wordt er ongeveer even vaak gezocht binnen Google.
Qua zoekvolume lijkt me het een leuke branche om een website voor te optimaliseren. Met mooie zoekvolumes als vuurwerk met 450.000x en illegaal vuurwerk met 18.100x, wanneer je meer verticaler (universal search) gaat denken kom je op de zoektermen als vuurwerk filmpjes met 12.100x of vuurwerk winkels met bijna 10.000x. Mijn conclusie is zoekvolume genoeg in de wintermaanden.

Wanneer ik zoek op de zoekterm vuurwerk wordt de top tien gevormd door verschillende website. Ik mis hierin de ontwikkelaars van het vuurwerk zoals een dynasty. Internethosting vuurwerk.nl zal wel veel bezoek kunnen krijgen wanneer ze hun titel en omschrijving aanpassen in deze periode. Ook bij andere zoektermen krijg ik eerder forums te zien waarin mensen op zoek zijn naar illegaal vuurwerk.

Google Adwords
Adverteren wordt niet gedaan voor vuurwerk, maar waarom niet? Op de zoekterm ‘vuurwerk’ krijg ik geen gesponsorde zoekresultaten. Een uiterst gemiste kans lijkt mij om heel goedkoop bezoekers naar je website te krijgen.

Eindconclusie
Voor 65 miljoen euro wordt veel te weinig gebruik gemaakt van het online kanaal op internet. Natuurlijk willen mensen zien wat ze kopen. Maar met een geoptimaliseerde webshop op de leuke zoektermen moet het toch mogelijk zijn om een leuk bedrag aan omzet te genereren.


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 0
 • Webwinkel

  Google Adwords
  Adverteren wordt niet gedaan voor vuurwerk, maar waarom niet? Op de zoekterm ‘vuurwerk’ krijg ik geen gesponsorde zoekresultaten. Een uiterst gemiste kans lijkt mij om heel goedkoop bezoekers naar je website te krijgen.

  -> adverteren met pyrotechnische producten in Google is verboden.