Dat schaatsen in Friesland populair is dat weet iedereen. Veel topschaatsers komen uit Friesland, ze hebben een schitterende schaatshal en de wereldberoemde Elfstedentocht wordt daar – wanneer het kan – georganiseerd.

De Friezen weten eigenlijk alles al van schaatsen. Althans, ze zijn er niet naar op zoek. Op deze laatste dag van het jaar waar alle schaatsclubs in Nederland in rep en roer zijn om hun banen in gereedheid te brengen en de koek en zopie in te kopen, wordt er maar weinig ge-googled in Friesland.

Onderstaande grafiek uit Google Trends maakt duidelijk dat de Nederlanders massaal aan het googlen zijn naar schaatsgerelateerde onderwerpen:

Als we deze gegevens gaan onderverdelen naar regio, dan zien we Friesland niet terug… ach ja, ze weten alles al…


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185
 • Jessica

  De Friezen zoeken daarentegen wel het meest naar “Elfstedentocht” t.o.v. andere provincies (http://www.google.nl/trends?q=elfstedentocht&ctab=0&geo=NL&geor=all&date=mtd&sort=0).
  Blijkbaar zien ze de mogelijkheid van een Elfstedentocht! En als ze inderdaad in Friesland alles over schaatsen weten, kunnen we dan rekenen op een Elfstedentocht?!