Zoals op al diverse blogs is geschreven heeft YouTube haar instellingen aangepast. De video search engine toont video’s nu in breedbeeld formaat. De verhoudingen zijn daardoor van 4:3 naar 16:9 gegaan. Alles bedoeld om het de gebruikers makkelijker te maken.

Vandaag ben ik bezig geweest met een nieuw YouTube kanaal aan te maken en die daarbij te pimpen en toen stuitte ik op meer vernieuwingen.

Het uploadproces van een video ging als volgt:
1. Je koos een video;
2. Je schreef een titel, omschrijving en labels;
3. De video werd geupload.

Sinds woensdag 19 november 2008 is het mogelijk om meerdere video’s tegelijk te uploaden binnen YouTube. Tijdens het uploaden is het mogelijk om de vereisten gegevens in te vullen, extra handig daarbij is het feit dat YouTube de filename van de video als default titel invult. Extra reden om voor het uploaden gelijk goed na te denken over de bestandsnaam (omdat deze mede je positionering bepaald).

Aan elke update zitten helaas ook minderen punten. Zo heeft YouTube ook bedacht dat het fijn is dat je na registratie van een account maar twee dagen moeten wachten voordat je een profilepicture kan uploaden.


Persoonlijk ben ik blij met de vernieuwingen al had ik graag gezien dat de video instellingen uitgelezen werden en daarmee de verhoudingen van de player bepaald werden.

Comments are closed.