Als fan van James Bond en zijn films is het vandaag natuurlijk een belangrijke dag. James Bond gaat in première. In Londen waar ik de afgelopen drie dagen was hangen er zelfs ‘moviewallies’ in de metro stations waarop de trailer te zien is. Dat noem ik nog is Marketing…maar hoe zou dat heten? Metro Marketing, wel een bereik daar en het zal ook wel werken want de roltrappen daar zijn me toch lang. Je kan er gewoon niet omheen of zal het gewoon tot de traditionele offline marketing behoren.

Google en Quantum of Solace
Even terug naar de online marketing. Ik kwam op de trefwoord quantum of solace een functie van Google tegen die ik nog niet eerder heb gezien. De aanvangstijdenzoeker van Google waarin je kan zoeken hoe laat een film te zien is in een bepaalde woonplaats.

Het resultaat van Google Movie
Hebben we in Nederland wel behoefte als we ook al filmladder.nl kennen? Ik vind van wel want het levert je wel snel de filmtijden op:

Ik zou zeggen…weer meer blended search resultaten naast news, video, books en meer nu ook Google Movie Search

Ik vraag me af of je dit resultaat alleen maar krijgt op het moment dat een film in première gaat of dat het ook zichtbaar is voor films die al langer in de bioscoop te zien zijn.


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185
 • Tom

  Het werkt ook voor al oudere films.
  Zoek maar eens op Mamma Mia the Movie, die is op 2 juli in Nederland in premiere gegaan.

  http://www.google.nl/search?q=mamma+mia+the+movie

  Wel goed trouwens dat films met een algemene naam als “radeloos” ook zo’n Movie Search Box tonen!

 • Tom Smits

  Ook met oudere films werkt dit. Zoek maar eens op “mama mia the movie” die op 2 juli 2008 in premiere is gegaan.

  http://www.google.nl/search?q=mamma+mia+the+movie

  Wat ze ook goed doen is dat ze ook films herkennen met een algemene term als “radeloos”.

  http://www.google.nl/search?q=radeloos