Sinds enkele maanden worden we offline, op TV, overspoeld door de nieuwe reclame van Sultana. Met hun in mijn ogen geweldige handpop brengen ze reclames uit waarom we Sultana zouden moeten gaan eten. Misschien een idee om de 4 uur cup a soup te voorzien van een drie uur Sultana koek.

De handpop van Sultana doet het goed. Deze Mr. Jummy had al snel de harten veroverd van menig msn gebruiker en wordt gebruikt op desktops van computers of achtergrondschermen van mobiele telefoons. Voor degene die niet weten waar ik het over heb hierbij een foto van MR. Jummy de handpop van Sultana.

Sultana goes social met handpop
In de kop geef ik aan dat de MR. Jummy sociaal is. Sultana pakt het namelijk goed op. Als je kijkt op de homepage van Sultana zie je veel sociale aspecten:

Nu zou het natuurlijk leuk zijn als MR. Jummy ook nog een blog maakt waarin hij zijn leven beschrijft.

Sultana effect in Google
Wat voor een effect heeft een TV reclame en sociale zaken online. De resultaten zijn geweldig. Tot voor kort heeft nog nooit iemand iets gehoord van de handpop en was Sultana steeds minder gezocht. Sultana was ook niet meer zo populair als we de Google Insight gegevens mogen geloven.

Wat doet de handpop met Sultana
Door de handpop te introduceren is er een enorm groot zoekvolume ontstaan op woorden als handpop. Waar poppen steeds meer uit worden en kinderen liever spelen met de Nintendo of Playstation komt er door de introductie van MR. Jummy weer zoekvolume in handpoppen. Mensen in Noord-Holland en Noord-Brabant zijn het meest geïntresseerd in de Sultana handpop, nu kom ik zelf uit Brabant en ben zelf ook wel fan geworden van de pop. Zelf heb ik er echter nog niet op ‘ge-google-ed’. Zeeland en Friesland doet de handpop niet veel. Deze mensen eten liever Friesche koeken en Zeeuwse wafels.

Hoe ziet het zoekvolume er sinds een tijdje uit:

De hype was niet voorzien
Tijdens een bezoek van mij en een aantal collega’s bij Achtung in Amsterdam, de webbouwer van de website van Sultana. Hebben we het nog over Sultana en de handpop gehad. Het was nog maar de vraag of de handpop een populair artikel zou worden. Via mailingen werd wel langszaam duidelijk dat mensen de handpop konden waarderen en deze eigenlijk wel zouden willen hebben. Nou het resultaat hiervan is bekend. De handpop kan je inmiddels kopen.

De Sultana handpop is Hotter dan Hot!

Mark Bovenkerk


  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185

  Warning: Declaration of Invent_Walker_Comment::end_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker::end_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array) in /home/p0002/domains/uppersearch.nl/public_html/wp-content/themes/harmony/library/Invent/Walker/Comment.php on line 185
 • Eduard Blacquière

  Natuurlijk speelt een viral effect hier een rol, wat je niet kunt voorspellen.

  Maar het is duidelijk dat populariteit in combinatie met offline media het zoekvolume wel degelijk beïnvloeden!

 • Tom

  Leuk artikel!

 • Monique Withagen

  Omdat mijn dochter jarig was in september had ik gespaard voor de pop. Tot haar grote teleurstelling moest ze wachten tot eind november. Wij kregen een mail dat hij er weer was en vandaag 26 november ben ik naar de stad gegaan voor de handpop. Ondanks het feit dat hij er was vanaf gisteren ving ik weer bot. Dit is zeer teleurstellend voor ons. Nu hebben we wel de producten gekocht maar hebben nog geen pop. Hoe moet ik dit straks aan mijn dochter uitleggen als ze uit school komt. Is hier geen oplossing voor te bedenken? Monique Withagen

 • Pingback: De ROI van 1 jaar bloggen - SEO @ markbovenkerk.nl