In mijn eerder geschreven post Google ads onderaan de zoekresultaten, heb ik mezelf afgevraagd wat Google vraagt voor top ads die onderaan de zoekresultaten naar voren komen.

Mijn openstaande vraag heb ik gesteld aan de Duiter Stefan Tweraser (Google Duitsland sales).

“Tijdens mijn zoektocht met Google heb ik op sommige termen advertenties gezien die onderaan de pagina gepostioneerd waren, is Google aan het testen? En worden de adverteerders afgerekend op top advertenties?”

Stefan en Erica Schmidt gaven aan dat Google inderdaad aan het testen is met ‘bottom ads’. Google probeert uit te vogelen hoe er op de resultaten wordt geklikt. Hiervoor hebben ze ongeveer 1% tot 5% van alle zoektermen in een test geplaatst. De adverteerders zijn hiervan op de hoogte gesteld. Hoe Google dit financieel afhandeld wilde Stefan niet aangegeven. Het zou kunnen zijn dat de adverteerders extra budget krijgen of dat Google geen prijs rekent en de clicks ook niet registreren. Zo zullen de adverteerders er niks van merken. Het antwoord bleef voorlopig dus nog onduidelijk, eigenlijk een beetje te vaag.

Ik ben zeer benieuwd of er al mensen zijn die door Google zijn gevraagd of hun advertenties voor een test gebruikt mogen worden.

Comments are closed.