Google heeft haar eigen webbrowser ontwikkeld “Google Chrome”. Google Chrome moet een vervanger worden van de inmiddels, voor mijn gevoel, eeuwenoude Internet Explorer. Om mijn eigen oordeel over Google Chrome te kunnen geven heb ik het programma geïnstalleerd op de computer en ben ik er een dag mee gaan werken. Wat me op viel was dat het websites heel, maar dan ook heel, snel laad. Voor de test heb ik een website met veel foto’s (groote foto’s) geopend in IE 7 en Google Chrome. De laadtijd in IE was beduidend hoger. Ik denk dat IE alles eerst in zijn geheugen opslaat en dan in 1x alles toont terwijl Google Chrome eerste de minder zware elementen, zoals tekst, inlaad.

Verder vind ik de uitstraling van Google Chrome heerlijk rustig. Ik krijg er een soort van Apple gevoel van. Geen gekke poespas geen irritante dingen die voor afleiding zorgen. Ook is de functie ctrl-t handig om een overzicht te krijgen van je onlangs geopende vensters.

Ik ga nog even verder met navigeren en browsen. Gelukkig toont Google Chrome mijn eigen website wel correct en hoef ik dus niet in de code gaan zoeken wat er fout gaat. Ik ben zeer benieuwd naar het marktaandeel als Google Chrome wat meer gebruikt gaat worden.

Mijn persoonlijk top 3 aan browsers blijft voorlopig: FireFox, IE en dan Google Chrome. Voor degene die Google Chrome ook willen uitproberen is de webbrowser te downloaden op de website van Google.

Comments are closed.