Zoals in mijn eerdere post Search vanuit Hamburg heb geschreven ben ik in Hamburg geweest. Tijdens de eerste dag is Stefan Tweraser vanuit Google Duitsland langsgekomen voor een presentatie over Google. Er zijn een aantal interessante onderdelen verteld, maar zodra je naar meer informatie vraagt is het de Google befaamde “geen commentaar”.

Een aantal interessante gegevens:

  • Per minuut wordt er bij YouTube 10 uur aan video weergegeven.
  • Google Earth wordt door ongeveer 350 miljoen mensen gebruikt.
  • Een website die via een zoekopdracht bij Google wordt aangeroepen heeft een bekijktijd van ongeveer 2 minuten en 10 seconden. Dit is ongeveer factor 9 meer dan direct bezoek.

Het meest interresante wat aan bod is gekomen vond ik het eyetracking onderzoek dat door Goolge in Duitsland was gehouden. Ik wil graag deze met jullie delen zie daarom onderstaande film. Wat duidelijk naar voren komt is dat de resultaten veel op de topadvertentie zijn gericht. De kleuren geven het kijk gedrag weer en de circels het klikgedrag. Hoe roder de kleur hoe langer / vaker er op de plek is gekeken.

In 2007 heeft zoekmachinemarketing bureau Checkit ook een eyetracking onderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek gaf onderstaand resultaat in Google. Het verschil hier is dat dit onderzoek afgenomen is in Nederland en dat van Google zelf in Duitsland.

Comments are closed.