Tijdens het surfen en searchen met Google worden domeinnamen te koop aangeboden via marktplaats.nl. In plaats van het te koop staande domeinnaam met één geoptimaliseerde pagina te laten indexeren moet je het domeinnaam via Marktplaats vinden. Ik vraag me af of zoekmachinemarketing nou zo onbekend is?

Ik vind het nogsteeds schandalig dat er mensen zijn die met dit soort praktijken hun exclusieve paté op de boterham willen verdienen. Aan de andere kant is het natuurlijk wel slim, want voor 10 euro per jaar kan je al een domeinnaam claimen. Stel dat je met je 20e begint en op je 40e miljonair wilt worden dan moet je dus het volgende doen:

1. Registreer domeinnamen die aantrekkelijk zijn qua naam en waar je van verwacht dat deze graag door iemand anders gebruikt willen gaan worden.

2. Betaal 10 euro per jaar. Dit is in 20 jaar dus 200 euro per domeinnaam.

3. Verkoop je domeinnamen wanneer mensen hier voor bieden. Met de bedragen die in het screenshot genoemd worden kan je dus minimaal 1.000 euro vragen.

4. 1.000.000 euro / 1.000 = 1.000 domeinnamen echter moet je ook weer je kosten eraf halen anders ben je nog geen miljonair.

5. Registreer dus 1.250 domeinnamen om (mischien) miljonair te worden.

Met gewoon hard werken ben je zeker 40 jaar bezig voordat je miljonair zou kunnen worden. Dus conclusie zou kunnen zijn dat het eigenlijk wel slim is.

Persoonlijk eet ik liever pindakaas op mijn boterham dus kies ik maar gewoon voor het hard werken zonder miljonair te worden.

Mijn grote vraag: Who wants to be a miljonair?

Comments are closed.