Mijn collega kwam gisteren een leuke Density Cloud tool tegen die een grafische weergave maakt van de content op je webpagina. Op Wordle.net wordt de content ingelezen en met diverse leuke instellingen wordt door middel van Flash een mooi grafisch beeld van de content getoond.

Met dergelijke Density Cloud tools kan je in één overzicht zien welke woorden op je website het vaakst gebruikt worden. Ideaal dus om te kijken of je niet de verkeerde woorden te vaak op je webpagina gebruikt. Het is jammer dat de Density Cloud tool niet in procenten weergeeft wat de weging van een woord is ten op zichte van de rest van de content.

Als test heb ik dit bericht door de Density Cloud tool gehaald om te zien hoe het weergegeven wordt. Een echte meerwaarde biedt het niet om je website te optimaliseren voor zoekmachines maar leuk is het wel.

Comments are closed.